Levering, onderhoud en validatie van laboratorium apparatuur

Cleanroom CO2-Incubator op de markt gebracht

27 mei 2021

Thermo Fisher Scientific heeft de nieuwe Steri-Cycle i160 CR CO2-incubator op de markt gebracht die optimale celgroeimogelijkheden combineert met gecertificeerde cleanroom compatibiliteit. Hiermee komt de fabrikant tegemoet aan de groeiende behoefte van biotechnologische, biofarmaceutische en klinische laboratoria aan krachtige incubatoren die voldoen aan de strenge cleanroom- en cGMP-normen.

Cleanroom gecertificeerd
De nieuwe cleanroom CO2-incubator is voorzien van een onafhankelijke TÜV SÜD-certificering voor compatibiliteit met cleanrooms van ISO-klasse 5 om daarmee te voldoen aan de strenge luchtkwaliteitseisen. De CO2-incubator wordt geleverd met een deeltjescontrolesysteem bestaande uit een extra inlet- en outletfilter. Het apparaat heeft bewezen compatibiliteit met veelgebruikte cleanroom-reinigingsmethoden, waardoor het de perfecte oplossing is voor een cleanroom of GMP-productieomgeving.

Robuust en makkelijk schoon te maken
Met zijn robuuste roestvrijstalen buitenkant en IP54-conforme ontwerp is de Forma CO2-incubator bestand tegen de strenge en herhaalde reinigingsprocedures die een integraal onderdeel vormen van effectief cleanroombeheer, waardoor langdurig gebruik en een maximaal rendement op de investering mogelijk zijn. Het systeem is compatibel met de STERIS Vaporized Hydrogen Peroxide (VHP) decontaminatiemethode, wat een eenvoudige integratie in bestaande sterilisatie workflows mogelijk maakt. Het systeem werkt binnen in de kamer met de gepatenteerde Thermo Scientific THRIVE actieve luchtstroomtechnologie, die zorgt voor homogene celgroeicondities en snel herstel van parameters in minder dan 10 minuten, en geeft prioriteit aan de bescherming van de celcultuur. Betrouwbare contaminatiecontrole wordt mogelijk gemaakt door HEPA-filtratie in de kamer, on-demand 180°C sterilisatie en een optionele 100% zuiver koperen binnenkamer.

Documentatiepakket
De cleanroom incubator breidt het assortiment laboratoriumapparatuur uit binnen de CTS-serie (Cell Therapy Systems) van Thermo Scientific met een oplossing die speciaal is ontworpen voor gebruik in GMP-omgevingen. Onderdeel van apparatuur binnen deze serie is een uitgebreid cGMP-documentatiepakket met aanbevolen reinigingsprocedures en protocollen voor preventief onderhoud een gebruiksvriendelijke, tijdsefficiënte implementatie en validatie.

Neem contact op met één van onze adviseurs voor meer informatie over prijs en levertijd.

Wij leveren diensten en producten bij

Liever persoonlijk advies? Wij nemen vrijblijvend contact op!

* Nodig voor de juiste verwerking

Lucas Westerhof

Verkoopadviseur Noord & Oost