Levering, onderhoud en validatie van laboratorium apparatuur

Levering CO2 Incubatoren Prinses Máxima Centrum

11 juni 2018

Prinses Máxima Centrum neemt Forma CO2 Incubatoren in gebruik


Koningin Máxima opende onlangs het nieuwe Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Met de feestelijke opening zijn ook de door Poly Temp Scientific geleverde CO2 Incubatoren in gebruik genomen.

Strijd tegen kanker
Utrecht beschikt nu over een wereldwijd uniek centrum in de strijd tegen kanker bij kinderen.  Het Prinses Máxima Centrum is het grootste kinderkankercentrum van Europa waar alle zorg, research en opleidingen voor kinderen met kanker is gebundeld in één topcentrum.  Jaarlijks krijgen 600 kinderen de diagnose kanker. In het centrum zijn ongeveer 900 kinderen per jaar in behandeling en 13.000 onder controle uit heel Nederland. Er werken bijna 1000 mensen, van wie op dit moment 200 als onderzoeker. De gezamenlijke missie is ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven.

 

''Vanwege de krappe planning was het op tijd kunnen leveren van de apparatuur een belangrijke eis.''


CO2 Incubatoren geleverd
Poly Temp Scientific heeft tachtig CO2 Incubatoren geleverd, verdeeld over verschillende kweeklaboratoria. De researchafdeling heeft gekozen voor de Forma Series 3 met watermantel. Hiervan is een aantal ook uitgevoerd met regelbaar zuurstofgehalte. De Incubatoren hebben een unieke drievoudige wandconstructie voor optimale temperatuuruniformiteit. Dit biedt ultieme thermische stabiliteit voor bescherming van celculturen.

Snelle levering
Onder andere de positieve ervaringen uit het verleden met deze apparatuur en de betrokken leverancier gaven de doorslag voor het Prinses Máxima Centrum om voor Poly Temp Scientific te kiezen.  Vanwege de krappe planning was het op tijd kunnen leveren van de apparatuur een belangrijke eis. Poly Temp heeft alle betrokken partijen gemobiliseerd om deze deadline te halen. Dit heeft geresulteerd in een levering volgens planning.  De medewerkers van het Friese bedrijf zijn trots op het feit dat ze een steentje bij konden dragen aan dit mooie project.

Wij leveren diensten en producten bij

Liever persoonlijk advies? Wij nemen vrijblijvend contact op!

* Nodig voor de juiste verwerking

Jos Schoenmakers

Verkoopadviseur Zuid & West