Levering, onderhoud en validatie van laboratorium apparatuur

Poly Temp Scientific doet mee aan TechAward 2018

25 september 2018

 

Met de Forma Steri-Cycle i160 met Cell Locker ™ Systeem doen wij mee in de voorrondes van de TechAward. 

 

 

Stem op onze inzending of bekijk de Productpagina

 

Kweek zes verschillende celculturen tegelijk in één CO2 Incubator met Cell Lockers™

Wat is onze inzending?

Het voorkomen van kruiscontaminatie (onderlinge verontreiniging of besmetting) bij het werken met celculturen is een dagelijkse zorg in de wereld van cel research. Kruiscontaminatie beïnvloed namelijk de consistentie van onderzoeksresultaten en is kostbaar omdat onderzoeksmateriaal onbruikbaar wordt en apparatuur in veel gevallen moet worden gesteriliseerd. Daarnaast is het bij meerdere deur-openingen van een incubator moeilijk om stabiele omstandigheden te behouden. Luchtvochtigheid, temperatuur en pH waarde hebben de tijd nodig om na het openen van de deur weer te stabiliseren. De innovatie van Thermo Scientific biedt hiervoor de oplossing. Het Cell Locker Systeem van Thermo Scientific zorgt namelijk voor een betere bescherming, verhoogde stabiliteit en meer flexibiliteit.

Hoe werkt het?

Betere Bescherming

Het gepatenteerde nieuwe Cell Locker systeem van Thermo Scientific bestaat uit zes afzonderlijk van elkaar af te sluiten ‘kamers’ in één CO2 Incubator. De Cell Lockers zijn uitgerust met een dubbel 0.02 μm filtermembraan. Deze filters voorkomen de verplaatsing van micro-organismen maar laten wel luchtcirculatie toe. Hierdoor kunnen temperatuur, pH waarde en luchtvochtigheid, welke nodig zijn voor de juiste kweekomstandigheden, op de gewenste waarden blijven. Omdat de Cell Lockers uitneembaar zijn vanwege de luchtdichte deurtjes is het veiliger voor de analist om het gevoelige celmateriaal te transporteren naar een ander lab of veiligheidskabinet. Bijkomend voordeel is dat bij een contaminatie binnen een enkele Cell Locker, deze afzonderlijk gesteriliseerd kan worden terwijl de andere ongeroerd blijven.

 

Verhoogde stabiliteitFig. 1: Temperatuur en pH waardes blijven constant in de ongeopende Lockers

De Cell Lockers bieden zeer uniforme condities. Als er één Cell Locker wordt geopend blijven de waardes in de andere vijf kamers ongewijzigd. Daarnaast is er 50% minder temperatuurverlies in de geopende Locker. Omdat er maar één deurtje geopend wordt is de hersteltijd van de totale incubator veel sneller. Gemiddeld wordt er met dit systeem 50% CO2 gas bespaard. 

 

Meer flexibiliteit
Het openen van de deur van een CO2 Incubator kan tijdens een onderzoek zonder dit systeem direct van invloed zijn op de resultaten. Met deze innovatie is het mogelijk om meerdere cell types in één Incubator te plaatsen zonder dat ze beïnvloed worden door elkaar of de buitenlucht. Hierdoor kunnen er dus meerdere onderzoekers gebruik maken van één apparaat. Dit brengt duurzame voordelen met zich mee als het gaat om aanschaf, onderhoud en verbruik van de incubatoren. In theorie kunnen er tegelijk zes specialistische en kleinschalige onderzoeken van verschillende personen plaatsvinden op één plek.


Wat is er uniek aan?

Het onderscheidende aspect aan de innovatie is dat het systeem uniek is en op meerdere aspecten voordelen met zich meebrengt. Zoals eerder genoemd zijn dit verbeterde stabiliteit, hogere bescherming en meer flexibiliteit.
Het voordeel van de individuele Cell Lockers is dat deze ook in andere CO2 Incubatoren geplaatst kunnen worden. Dus in apparatuur van concurrerende merken kan alsnog dit systeem gebruikt worden. Hierdoor groeit het marktpotentieel aanzienlijk aangezien niet altijd tot aanschaf van compleet nieuwe CO2 Incubatoren zal worden overgegaan.

Is het ook duurzaam?

Als voordeel kan genoemd worden dat er met dit systeem in vergelijking tot een ‘traditionele’ incubator een significante besparing gerealiseerd kan worden op het gebied van Co2- en energieverbruik (50%) en dat de veiligheid voor medewerkers in het lab verbeterd wordt vanwege het gesloten transporten van kwetsbaar celmateriaal.

Stem op onze inzending

 

Wij leveren diensten en producten bij

Liever persoonlijk advies? Wij nemen vrijblijvend contact op!

* Nodig voor de juiste verwerking

Mitchel Laros

Marketing & Communicatie